top of page

Haftalık Görevler #3 - Gıda Mühendisliği (22-28 Mayıs)



1) Enginomics Kavramını Araştırmak: Sektörün içinde olan uzmanlar/uzman adayları olarak mevcut gıda endüstrisinin sürdürülebilir olmadığını siz de görüyorsunuzdur. Sağlıksız ürünlerle ilgili dünya genelinde artık çok daha fazla belgesel yapılıyor, onların yerine kullanılabilecek ürünler ön plana çıkartılıyor. Ayrıca sadece ürünün kendisinde kullanılan malzemeler değil, ürünlerin ambalajları da ayrı bir tartışma konusu. Bu durum şunu gösteriyor; sadece teknoloji değil gıda alanında da bir dönüşümün eşiğindeyiz. Yakın gelecekte mevcut sağlıksız ürünlerin yerini sürdürülebilir ve insan sağlığına faydalı ürünler alacak. İşte bu yeni düzenin oluşmasını sağlayan sistemin adı ise Enginomics. Bu sistem yaklaşımına göre firmalar daha düşük maliyetlerle sürdürülebilir ürünler üretebilir. Buradaki esas kilit nokta, aynı tadı verebilir mi? Eğer daha düşük fiyatlarla, yine herkesin sevmeye devam edeceği tatlar geliştirilebilirse büyük firmalar da sağlıklı ürün üretmeye başlayabilir, hatta bu dönüşümün öncülüğünü üstlenebilir. Gıda Mühendislerinin buradaki rolü ise; bu sistemin geliştirilmesinde akademik hayatta ve/veya çeşitli firmaların AR-GE birimlerinde çalışarak katkı sağlayabilirsiniz. Böyle bir imkanın olup olmadığını görmeniz için de konuyla ilgili araştırma yapmanızı görevlerimiz arasına ekledik.


2) Ergonomics Hakkındaki Araştırmalarınızı Yorumlamak: Bu araştırmayı yaptıktan sonra diğer görevimiz ise, geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi yorumlama yapmanız. Bu kısım için Haftalık Görevler Defteri diye nitelendireceğiniz bir defter oluşturup yorumlarınızı ve İngilizce pratiklerinizi oraya yapmanızı öneriyoruz, böylece ara sıra deftere bakarak mesleki gelişiminizi daha iyi takip edebilirsiniz. Bu yorumlama kısmında aşağıdaki üç noktaya yer vermeniz yeterli olacaktır;


- Enginomics yaklaşımında Gıda Mühendislerinin rolü nedir?

- Enginomics yaklaşımı sürdürülebilirlik adına neler vaat ediyor?

- Bu sistemin yakın zamanda gerçek hayatta uygulanabilme olasılığı var mı?


3) 5 Farklı Cümle Başlangıç Kalıbı Kullanmak (İngilizce): Buradaki amaç ise İngilizce cümlelerinize mümkün olduğunca zenginlik katmak. Sadece kelimelerin anlamlarını ezberlemek çok işe yaramayabilir, bu kelimelerle ilgili birkaç cümle kurmak çok daha işlevsel olacaktır. Bu kalıpları hali hazırda biliyorsanız internetten kendiniz başka kalıplar da bulup onlarla cümle oluşturabilirsiniz.


Eventually: Sonunda (Birkaç paragraflık yazı yazarken son paragrafın başlangıcında kullanılabilir.)

On the other hand: Öte yandan

In my opinion: Benim görüşüme göre (Özellikle de çok sık I think kalıbını kullanmamak için kullanılabilir.)

Otherwise: Aksi takdirde

Meantime: Bu arada

 
 
 

Comments


  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon
  • Twitter Clean
bottom of page