top of page

Haftalık Görevler #3 - İktisat (14-20 Nisan)



1) “Yeşil Ekonomi” Kavramını Araştırmak: Şu anki çalışma sistemleri pek de sürdürülebilir değil. Özellikle de doğayı tahrip eden, karbon ayak izi konusunda gereken sınırı aşan firmalar yakın zamanda bunları değiştirmeyi kurallardan önce bizzat kendileri isteyecek, keza yolun sonuna doğru gidiyoruz. Ayrıca sürdürülebilir çözümler çok daha ucuz. Her ne kadar bu çözümleri firmalarda uygulamak Çevre Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve İşletme bölümlerinin işi olsa da temel ekonomi politikasını Yeşil Ekonomi’ye çevirmek İktisatçıların alanında olacak. Bunu çeşitli teoriler geliştirmek için değerlendirebilirsiniz. Teori denilince ille de dünya çapında tanınan ekonomistleri düşünmemek gerekiyor (tabi umarım o konumlara ulaşırsınız o ayrı). Kendi atölyesini ya da danışmanlık firmasını açıp firmalara kendi Yeşil Ekonomi modelini anlatan bir İktisatçı da olabilirsiniz.


2) Bu Konudaki Araştırmalarınızı Yorumlamak: Sizin bu alanda teoriler geliştirebileceğinizi belirtmekle birlikte, hali hazırda yapılan çeşitli araştırmalar da bulunuyor. Bu görevimizde de, mevcut araştırmaları inceledikten sonra yorumlamanızı istiyoruz. Mesela Türkiye’deki ve yurt dışındaki Yeşil Ekonomi çalışmaları arasında bir fark var mı? Bu konuda yaygın bir teori geliştirilmiş mi? Bu araştırmalar sizde Yeşil Ekonomi’ye dair yeni fikirler uyandırdı mı? Bu alanın eleştirdiğiniz ya da umut vaat ettiğini düşündüğünüz yanları neler? Tüm bunlara yazınızda değinebilirsiniz.


3) Hayalinizdeki İş Yeri Ortamını Anlatmak (İngilizce): İngilizce görevlerimizin bu haftaki kısmında ise kelime çalışmalarının ötesine geçerek yazma pratiğine geçiyoruz. Bu görevin iki amacı bulunuyor; İngilizce pratiğinizi biraz daha artırmak ve kariyer planlamanızı yapmadan önce nasıl bir iş ortamı istediğinizi tasvir etmeniz. Yazıların içeriğiyle ilgili bir kısıtlama olmamakla birlikte yazının işlevselliği açısından iki noktaya değinmeniz önemli;


i) Yazıdaki cümlelerin, üniversite öğrencisi/mezunu kalitesini yansıtması. (Dil bilgisi hatalarınız olabilir fakat en azından bilinen kelimelerin ikinci anlamlarını, farklı kelime ve cümle kalıplarını kullanabilirsiniz.)


ii) Önceki iki haftada Haftalık Görevler defterine not aldığınız bilinmeyen kelimeleri mümkün olduğunca bu yazıda kullanmak. Bu sayede, ara sıra dönüp bakarak aşinalık kazandığınız kelimeleri yazı içerisinde de kullanarak öğrenme süreciniz açısından başarılı bir hamle yapmış olabilirsiniz.

 
 
 

Comments


  • Facebook Clean
  • White Instagram Icon
  • Twitter Clean
bottom of page