Haftalık Görevler: İşletme (29 Nisan-5 Mayıs)
- Mücahit Sakar
- 29 Nis 2019
- 2 dakikada okunur

1) Kurumiçi Girişimcilik Kavramını Araştırın: Kurumsal firmaların gelecekteki en büyük problemlerinden biri, yetenekli yeni mezunları çalışmak için motive edememek olacak. Şu anda bile önemli üniversitelerin mezunları kurumsal firmalar yerine start-uplarda çalışmaya ya da kendi start-uplarını kurmaya yöneliyorlar. Bu gidişle yakında tüm üniversite mezunlarının ilk kariyer tercihi girişimcilik ya da start-up firmalarında çalışmak olacak. Kurumsal firmalar bunun önüne geçmek için kurumiçi girişimciliği hayata geçirmeye başladılar. Bu projeye göre yine firmaya bağlı olarak çalışılacak fakat tıpkı girişimci gibi bir çalışma stili uygulanacak. Kurumiçi Girişimcilik ya da Corporate Entrepreneurship diye arattığınızda bu konuda çeşitli içerikler bulabilirsiniz. Ayrıca sitemizde bu konuyla ilgili “Şirketlerin Geleceği: Kurumiçi Girişimcilik” adlı bir yazı da bulunmakta.
2) Kurumiçi Girişimciliğin Firmalarda Nasıl Uygulanabileceğiyle İlgili Yazı Yazın: Konuyla ilgili araştırmalarınızı sonuca vardırmak için öğrendiklerinizi yorumlayacağınız bir yazı fazlasıyla önemli. Çünkü bilgi çağını geçtik, bilgiyi işleme çağındayız. Bu nedenle yazıda kurumiçi girişimciliğin ne olduğuna değil, ne gibi sonuçlar yaratacağına odaklanmanız gerekiyor. Örneğin, yazıda aşağıdaki soruların yanıtlarını verebilirsiniz.
- Kurumsal firmalar kurumiçi girişimcilik çalışmasını start-uplarla birlikte yapabilir mi?
- Bu çalışma yetenekli yeni mezunları tekrardan kurumsal hayata döndürmek için işe yarar mı?
- Kurumiçi Girişimcilik çalışmalarını başarılı uygulayan firmalar bunu neye borçlu?
- Kişisel olarak siz bu çalışmaya nasıl bakıyorsunuz, sizin kariyer beklentinizi karşılıyor mu?
3) Girişimcilikle İlgili 5 İngilizce Terim Öğrenin: Eğer girişimci olmayı düşünüyor ya da bununla ilgili alanlarda çalışmak istiyorsanız (yatırım bankacılığı, satın alma birimleri, sermaye yatırımı firmaları vb.) temel İngilizce bilgisinin dışında sektördeki İngilizce terimleri de bilmeniz gerekiyor. Asansör sunum olarak çevrilen elevator pitch, start-up firmalarının ilk aşamalarda aldığı yatırım için kullanılan tohum yatırım (seed investment) bunlardan bazıları.. Bu hafta bunlar gibi beş tane terim öğrenin. Kişisel olarak önerim, kelimeleri ve yazılarınızı bir defter tutup ona yazmanız yönünde. Haftalık Görevler için özel olarak tutacağınız bu defter sayesinde sektörel gelişiminizi de düzenli olarak inceleyip kendinizi motive edebilirsiniz. Bu görevler haftalık olarak çeşitli departmanlarla devam edeceği için her biri sizin adınıza ayrı bir vaka örneği olacak, bu açıdan yapıp kenara atmak yerine birbirine bağlı olarak ilerletmek size çok daha iyi fayda sağlayabilir.
Comments