Karma Felsefesini Hayatınızda Uygulama Teknikleri
- Mücahit Sakar
- 24 Nis 2019
- 2 dakikada okunur

1) Nefes Almak Kadar İsteyin: Karma felsefesinin temeli, bizdeki “ne ekersen onu biçersin” sözüne dayanır. Yani kişi kendisi ne düşünürse, ne yaparsa onun karşılığını alır. Tesadüfler yoktur ve her şey birbirinin sonucudur. İşte nefes almak kadar istemek de bu felsefenin doğması için zemin hazırlar. Bir mesleği, görevi ya da herhangi bir şeyi nefes almak kadar istediğinizde onu artık hayatınızın olmazsa olmazı haline getirirsiniz. Bu da ona göre çalışma temponuzu artırır. Zaten istek ve çalışma temposunu düzenli bir ritim haline getirdiğinizde karma felsefesinin lehinize sonuçlanması için uygun zemini hazırlamış oluyorsunuz.
2) Noktaları Birleştirin: Karma felsefesinin en güzel yanlarından birisi, hayatınızdaki bütün olguları bir arada değerlendirmesi. Yani siz A ve B konularında bir şey yaptığınızda karşılığını da bu ikisinin birleşmesi üzerinden görüyorsunuz. Bu da aslında içeriklerimizde zaman zaman yer verdiğimiz “noktaları birleştirmek” kavramıyla ilgili. Eğer hobilerinizi ve uzmanlık alanınızı dengeli bir şekilde ilerletirseniz karma yasası bir zaman sonra onları sentezleyip size kariyer fırsatı olarak sunuyor.
3) Kaderin de Karma Felsefesini Desteklediğini Bilin: Karma yasası kaderci anlayışın tam tersi gibi gözükse de aslında tam olarak öyle değil. –tabi kaderciliği nasıl tanımladığınıza bağlı- Kadercilik anlayışı normalde şöyledir; siz bir şeye inanıp onun için mücadele ederseniz hayat size onu başarmak için birkaç fırsat sunar fakat bu süreçte zorluklar yaşarsınız. Eğer istekleriniz o zorluklar karşısında pes etmemenizi sağlarsa sonrasında fırsatları değerlendirmeniz de kolaylaşır. Karma felsefesi de buna benzer öğretiler taşımakta. Dolayısıyla, bir şeye inanıp mücadele ettiğinizde er ya da geç başarıya ulaşacağınız konusunda neredeyse tüm öğretiler hemfikir.
4) İnsanların Hikayelerini Okuyun: Siz kendinize ve ideallerinize inansanız da bazen pes etmeyi düşündüğünüz anlar olur. Karşılaştığınız zorluklar istemli ya da istemsizce hevesinizi köreltir. Bu gibi anlarda ayakta kalmak için insanların yaşam hikayelerini okuyun. Çünkü bu sayede, yaşadığınız o süreci başarılı olan herkesin yaşadığını göreceksiniz. Onların kendi karma yasalarının sonuçlarını almış olmaları sizi de zor zamanlarda tekrardan ayağa kaldıracak.
5) Bugüne Kadar Olan Yaşamınızı Gözden Geçirin: Umutsuz olan insanların en büyük tabularından biri şudur: “Sen zaten bugüne kadar hiçbir şeyi başaramadın, bunu da başaramazsın.” Bu düşünceleri bir kenara bırakın ve hayatınızın geri kalan bölümünü gözünüzün önüne getirin. Mesela şu ana kadar neyi nefes almak kadar çok istediniz? O kazanamadığınız bölüm sizin için gerçekten hayati bir mesele miydi? Sabaha kadar tam konsantrasyonla çalışıp türev-integrali hayatınızın en önemli parçaları haline getirmiş miydiniz? Dürüst olalım, hayır. Üzerinizde bir sorumluluk hissettiğiniz için çalışmıştınız fakat o konular sizin hayat amacınız değildi. Diğer başarılı ya da başarısız olduğunuz konular için de bu sorgulamayı yapın. Göreceksiniz ki, bir şeyi çok isteyip onu hayatın merkezine getirecek kadar çalıştığınızda başarılı oldunuz. Bu da karma yasasını daha çok benimsemenizi sağlayacak. Çünkü başarının ve başarısızlığın esasında size bağlı olduğunu göreceksiniz.
Commentaires